El dia 21 de novembre vaig assistir a la celebració del vintè aniversari de Biesse Ibérica – empresa de maquinària per la fusta i altres materials com ara el vidre, la pedra i el plàstic – a la seva seu comercial de Gavà, C/ de la imaginació, 14 on disposa de dos naus de més de 2000 metres quadrats de showroom . Va ser una jornada de portes obertes molt interessant, amb ponències en les quals es presentaven les novetat al sector de la fusta, demos amb 9 màquines diferents i tallers. També va ser una nova oportunitat per interactuar i connectar amb més de 40 empreses les empreses nacionals del sector.

Biesse Ibérica és una empresa innovadora que aposta fort per la implementació de la tecnologia 4.0 d’ IoT (Internet of Things) a sectors industrials com la fusta. De fet, va ser guardonada per la implantació de SOPHIA plataforma de servei d’internet presentada al febrer 2018 a FIMMA, MADERALIA, València – desenvolupada amb l’assessorament d’Accenture amb la finalitat de fer més rentable les empreses ja que incideix sobre la producció. La plataforma està  bassada en la connexió de les seves màquines amb el núvol del grup BIESSE amb l’objectiu d’analitzar la capacitat d’aquestes i oferir solucions de producció optimitzades. Entre les seves múltiples prestacions,  permet la captació en temps real les prestacions específiques de la màquina, de les dades de producció i un diagnòstic remot que pot evitar els defectes de producció.

A la foto veim els ponents del dia 21 al matí. D’esquerra a dreta, Achim Ronsdorf de REHAU, Jesús Martínez de Renolit, que van presentar innovacions aplicables a canteadores i fresadores que van procedir a la ponència del Coordinador General del Gremi Fusta i Moble, Salvador Ordoñez, que va parlar de la importància de la fusta en la nostra societat.
Podeu veure un resumen de la celebració en aquest vídeo 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail