El 15 de febrer de 2020 es va celebrar el II Concurs de Construcció Ràpida en Fusta.

Aquest esdeveniment és de gran importància perquè promou la construcció en fusta estructural i és també una de les iniciatives per a donar a conèixer propietats de la fusta com ara la lleugeresa o flexibilitat.

El projecte es va desenvolupar en vuit hores – va començar a les deu del matí i va concloure a les sis de la tarda– consistia en la construcció d’una caseta informativa desmuntable dissenyada per l’arquitecte Ignasi Navàs i aquest projecte va ser triat entre tots els presentats pels alumnes del III Curs de Fusta Constructiva el Juny del 2018.

Actualment, Ignasi Navàs està especialitzat en construcció sostenible en fusta i és el fundador de Right Size Architecture. A més de comptar amb la seva presència al Concurs de Construcció Ràpida en Fusta, l’Ignasi va presentar el seu projecte al Congrés de Fusta Constructiva.

Al concurs van participar alumnes procedents de centres de formació professional i universitària dels següents centres:
Institut Miquel Martí Pol – Cornellà. Aquest institut va cedir les seves instal·lacions per a la celebració del Concurs de Construcció Ràpida en Fusta 2020;
Institut Brugulat – Banyoles;
Instititut Guillem Catà – Manresa;
Escola IndustrialSabadell;
– ETSABEscola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona;

Els criteris del jurat per triar l’equip guanyador van ser els següents:
– Qualitat dels acabats de l’obra;
– Rigorositat en l’aplicació de les mesures de prevenció de riscos laborals;
– Cooperació entre els participants i,
– Metodologia de treball.

L’equip guanyador del primer premi estava format per estudiants de l’IES Miquel Martí Pol i l’ETSAB. El primer premi, va estar patrocinat per l’entitat organitzadora i van guanyar una beca per a cada un dels participants per realitzar el Curs de Fusta Constructiva (2020-2021).

Aquest projecte, impulsat pel GREMI FUSTA i MOBLE de Catalunya va ser possible també gràcies al patrocini i col·laboració d’aquestes empreses:
ARÇ COOPERATIVA
GREMI FUSTA I MOBLE – Organitzadors i patrocinadors del primer premi
HECO SCHRAUBEN IBÉRICA 
MACUSA
MAUSA
MECAKIM
PERE VENTURA
SCM GROUP – Patrocinadors del segon premi
TALLFUSTA

Vídeo Resum del Concurs de Construcció Ràpida en Fusta

Este post ha estado creado sin finalidad lucrativa y utiliza imágenes con licencia Creative Commons de Freepick ( <a href=»https://www.freepik.es/fotos-vectores-gratis/negocios»>Vector de Negocios creado por freepik – www.freepik.es</a> )

Facebooktwitterlinkedinmail