Ja has pensat on vols portar el teu negoci?

Si no saps on vas, que importa el camí que triïs. Lewis Carroll – autor d’Alicia al País de les Meravelles – ja ens va fer reflexionar sobre la necessitat de tenir un punt de referència.

A Parlem de la Fusta al Maresme, esdeveniment organitzat pel GREMI FUSTA I MOBLE i la ASSOCIACIÓ d’EMPRESARIS del MARESME, ASSUMPCIÓ SALAT ens va parlar del mapa personal i professional i després d’escoltar, m’he adonat que des del Gremi tenim molt bé definit quin és el camí de la fusta.

Abans de començar amb les ponències de la sessió, els assistents van poder gaudir d’una visita a la NAU GAUDÍ, seu de la FUNDACIÓ BASSAT, guiada per l’arquitecte Jaume Piñol del Despatx d’arquitectura BRULLET DE LA LUNA -arquitectes que van portar a terme la rehabilitació d’aquesta nau.

Assumpció ens va parlar d’auto-estima i en aquesta línia, el Gremi Fusta i Moble és el propulsor dels guardons ANELLS DE LA FUSTA. Premis que donen reconeixement públic a persones físiques I jurídiques que han contribuït dignificar i promoure l’ús de la fusta, en totes les seves vessants. En donar valor a la fusta, donem valor a les persones que la treballen i les ajudem en la seva adaptació a un nou entorn sostenible i saludable que mira cap a un futur ple d’oportunitats econòmiques.

Miquel Tudela de GB CORPORATE LEGAL ens va posar al dia de les novetats fiscals pels autònoms amb una síntesis espectacular sobre les deduccions, exempcions, requisits de l’Iva de Caixa, la reforma de l’Impost de societats… És a dir, aquest coneixements globals que cal tenir per aplicar la intel·ligència tributària i prendre decisions fiscals encertades.

Joaquin Bardaji de SPIT PASLODE ens va explicar l’eficàcia d’ús de màquines que aporten solucions per a estructures, cobertes, revestiments i acabats sense necessitat de connectar-les a una toma de corrent.

Cristian Gonzalo ens va presentar les innovadores, resistents i flexibles màquines de MAFELL. Aquestes responen a les demandes més exigències del mercat ja que estan fabricades amb exhaustiu control de qualitat.

Alejandro Pérez de HOMAG GROUP va parlar de la importància y les múltiples avantatges que aporta la digitalització al sector de la fusta com ara la millora de l’eficiència operativa, més competitivitat, impuls de la innovació i una millor capacitat de resposta a les demandes de l’actual mercat.

Salvador Ordoñez va concloure amb una breu presentació de la ruta que segueix el GREMI FUSTA I MOBLE per a dinamitzar les indústries de la fusta al 2019. Va destacar actes com ara el Dia de la Fusta, per ser la més propera i la Fira Fusta Constructiva ja que per la seva envergadura és la més important.

Després, es va procedir als sorteigs de diversos premis d’interès pels assistents:

Tot seguit, va començar un interessant networking professional entre els assistents, mentre degustaven el cocktail ofert per les empreses patrocinadores de l’acte. Aviat tornarem a parlar de fusta en altres sessions empresarials en les qual et convidem a assistir i a fer-nos arribar quines són les teves propostes de ruta per les indústries de la fusta.

Aquest post creat de manera voluntària per a publicar-ho al Butlletí Món Fusta del Gremi Fusta i Moble i sense cap finalitat lucrativa utilitza imatges amb llicència Creative Commons de Freepick.

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail